fbpx

Vijesti

Trgovanje na Beogradskoj i regionalnim berzama bliže nego ikada

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BANJA LUKA – Brokerska kuća Eurobroker iz Banje Luke, u okviru projekta SEE Link, nudi svojim klijentima mogućnost trgovanja i investiranja na Beogradskoj berzi.

Šta je SEE Link?

SEE Link je projekt koji su 2014. godine pokrenule bugarska, hrvatska i makedonska berza s ciljem kreiranja infrastrukture za trgovanje hartijama sa ova tri tržišta. Projekat ja podržala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i u međuvremenu se proširio na ukupno 7 tržišta jugoistoka Evrope. Svrha sistema je povećanje likvidnosti i poboljšanje pristupa investitorima ali i brokerima.

U avgustu 2017. godine, Banjalučka  berza je postala aktivan član SEE link mreže. Eurobroker, kao brokersko - dilersko društvo sa najdužom tradicijom na domaćem tržištu, je nedugo zatim, prepoznavši značaj projekta, potpisao ugovor o pristupanju SEE Link sistemu i postala prva brokerska kuća sa tržišta kapitala Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koja je pristupila istom.

Šta to u praksi znači?

Jednostavno rečeno, projekat SEE Link omogućava investitorima brže trgovanje na regionalnim berzama. Tako, na primjer, klijent Eurobrokera može, osim na Banjalučkoj berzi, trgovati i na Beogradskoj, Zagrebačkoj ili Makedonskoj berzi koristeći istu platformu za trgovanje bez dodatnih brokerskih troškova na brz i jednostavan način.

U Eurobrokeru napominju da investitori već sad mogu aktivno trgovati na Beogradskoj berzi, a da će uskoro biti ispunjeni i tehnički uslovi za trgovanje na drugim regionalnim berzama.

Da biste trgovali na Beogradskoj berzi, potrebno je najprije zaključiti Ugovor o brokerskom posredovanju, čime se procedura pristupa tržištu ne razlikuje značajno od uobičajenog postupka trgovanja na Banjalučkoj berzi, a ukoliko već imate potpisan Ugovor o brokerskom posredovanju sa Eurobrokerom, a želite da trgujete na regionalnim berzama potrebno je samo da se obratite u sjedište Eurobrokera kako bi vam omogućili tu uslugu. Eurobroker nastoji svojim klijentima uvjek pružiti inovativnu i kvalitetnu uslugu.

Šta to znači za investitore?

Za investitore ovo znači veći broj finansijskih instrumenata u koje mogu investirati svoj novac čime kvalitetnije diverzifikuju svoj portfolio i samim tim smanjuju rizik ulaganja.

Više informacija o usluzi trgovanja na Beogradskoj berzi, ali i drugim uslugama, moguće je dobiti na broj telefona 051/230-820, lično u sjedištu “Eurobroker” a.d. Banja Luka, Kralja Alfonsa XIII 26, Banja Luka i putem internet stranice https://www.eurobroker.ba/kontakti.html.

Ovaj članak je informativnog karaktera i ne predstavlja savjet ili poziv investitorima za ulaganje u iste. Investitori su samostalni u donošenju svojih investicionih odluka i Eurobroker ne snosi nikakvu odgovornost za ishod ulaganja u iste.

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search