fbpx

Vijesti

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Banja Luka – Skupština akcionara „Telekoma Srpske“ a.d. Banja Luka donijela je odluku o isplati dividende u iznosu od 43,5 miliona KM, koju će akcionarima početi da isplaćuje 24. jula ove godine.

Na 41. redovnoj skupštini akcionara koja je održana 25.06.2020. odlučeno je da se akcionarima isplati dividenda u iznosu od 43.575.757KM, a po principu da svakoj akciji pripada isti iznos od 0,08867969 KM.

Ove godine, dividenda se isplaćuje nešto kasnije nego što je to prethodnih godina bio slučaj, a razlog tome je vanredna situacija i nepredvidive okolnosti uzrokovane epidemijom covid19. Primjetan je rast dividende u odnosu na prošlogodišnju junsku dividendu koja je iznosila 0,0782 KM.

Dividenda će biti isplaćena svim akcionarima „Telekoma Srpske“ koji imaju taj status na dan 16. juli 2020. Početak trgovanja akcijama Telekoma Srpske bez prava na dividendu je 15.07.2020. godine.

Takođe, podsjećamo sve akcionare da je uprava Telekoma Srpske a.d. Banja Luka donijela odluka da potraživanja po osnovu dividende zastarjevaju u roku od 3 godine od dana nastanka obaveze emitenta tj. od donošenja Odluke o isplati dividende. Po proteku zastare predmetna potraživanja neće biti isplaćivana akcionarima odnosno protekom tog roka akcionari gube pravo prinudne naplate potraživanja po osnovu dividende po osnovu te odluke.

Za više informacija, kontaktirajte nas putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., telefona 051/230-820, vibera 066/770-077.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Poštovani klijenti, obavještavamo vas da Eurobroker a.d. Banja Luka od 04.05.2020. ponovo prima stranke u sjedištu u redovnom radnom vremenu od 8-16h.

Nakon što smo privremeno obustavili rad sa klijentima u sjedištu, poštujući i prateći uputstva od nadležnih institucija u vezi s ublažavanjem mjera zaštite od epidemije Covid19, od 04.05.2020. moguće je ponovo lično dobiti uslugu u sjedištu Eurobrokera na adresi Kralja Alfonsa XIII 26 u Banjaluci. Napominjemo da je, u skladu s odlukama nadležnih institucija, za klijente obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica te da klijente koji ne budu posjedovali iste nećemo moći primiti. Takođe, zbog smanjenja potencijalne gužve i pojednostavljenja procesa, poželjno je da nas prethodno kontaktirate ukoliko imate određenih pitanja ili nedoumica u vezi s procedurom, hartijama od vrijednosti, potrebnoj dokumentaciji i sl.

Ovu odluku donosimo misleći na dobrobit svih naših klijenata i zaposlenih te vas molimo za razumjevanje i odgovorno ponašanje u ovom izazovnom periodu za naše cjelokupno društvo.

Za sve informacije, stojimo vam na raspolaganju putem Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., telefona 051/230-820, vibera 066/770-077.

Vaš Eurobroker

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Obavještavamo vas da “EUROBROKER” a.d. Banja Luka, u skladu sa odlukom Banjalučke berze i Zakonom o praznicima Republike Srpske, neće raditi sljedeće dane:

01. maj (petak).


Vaš Eurobroker

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Obavještavamo vas da “EUROBROKER” a.d. Banja Luka, u skladu sa odlukom Banjalučke berze i Zakonom o praznicima Republike Srpske, neće raditi sljedeće dane:

17. april (petak) i
20. april (ponedeljak).

Vaš Eurobroker

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

BANJA LUKA - Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske smatra prihvatljivim da za vrijeme trajanja vanrednog stanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, akcionari mogu privremeno deponovati novčana sredstva dobijena u postupku preuzimanja ili prodaje hartija od vrijednosti kod svog berzanskog posrednika.

Naime, Eurobroker a.d. Banja Luka je 27.03. uputio niz pitanja Komisiji za hartije od vrijednosti Republike Srpske, a koja se tiču postupka preuzimanja emitenta "Mira" a.d. Banja Luka koje je trenutno u toku. Pitanja se odnose na konkretne probleme s kojima se akcionari navedenog emitenta mogu susresti u trenutnim uslovima pandemije virusa korona kao što su sveopšta preporuka smanjenog kretanja, zabrana kretanja starijima od 65 godina, neposjedovanje bankovnih računa, akcionari koji se nalaze van svoje države, i sl.

Imajući sve navedeno u vidu, u svom odgovoru od 10.04. Komisija je iznijela svoj stav gdje smatra da je prihvatljivo da "na bazi odgovarajuće instrukcije klijenta berzanskom posredniku novčana sredstva po osnovu deponovanih/prodatih hartija od vrijednosti u postupku preuzimanja ili prodaje hartija od vrijednosti u okviru ostalih poslova, budu evidentirana i zadržana, na računu klijenta otvorenog kod berzanskog posrednika do trenutka u kojem vanredne mjere budu na snazi, te klijent ne otvori bankovni račun".

Trenutno je na Banjalučkoj berzi u toku samo jedno preuzimanje i to "Mira" a.d. Prijedor koje traje do 27.04.2020.

Za više informacija, možete nam se obratiti putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., telefona 051/230-820, vibera 066/770-077.

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

 Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

 Email : office[a]eurobroker.ba

 Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2020 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search