fbpx

Vijesti

Počinje upis i uplata obveznica Nove banke

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
BANJALUKA, Na osnovu javnog poziva Nove banke a.d. Banja Luka, danas počinje upis  i uplata obveznica prve emisije. Upis će se vršiti u prostorijama Nove banke, u ulici Kralja Alfonsa XIII 37a, svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 časova i trajaće do 1. avgusta ove godine.

Cijena po kojoj se obveznice mogu upisati je 100,00 KM po obveznici. Obveznice se emituju sa rokom dospjeća od sedam godina, po nepromjenjivoj kamatnoj stopi od 8% na godišnjem nivou. U toku prve tri godine isplaćivaće se samo kamata i to dva puta godišnje. Nakon isteka perioda od tri godine, Banka će u naredne četiri godine isplaćivati glavnicu u osam jednakih iznosa, zajedno sa pripadajućom kamatom.

 

Navedene obveznice se emituju radi povećanja subordiniranog duga, kao dopunski kapital Nove banke, te su obaveze po osnovu ove emisije su u subordiniranoj poziciji u odnosu na ostale obaveze Banke.

Obzirom da će se emisija smatrati uspješnom kad je upisano i uplaćeno svih stotinu hiljada, odnosno 100% ponuđenih obveznica, Nova banka može da završi javnu ponudu i prije isteka roka.

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search