fbpx

Vijesti

Osnovano Udruženje akcionara investicionih fondova RS (UIAF RS)

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Udruzenje akcionara investicionih fondova Sinisa BozicBANJALUKA, Interes više od 460 hiljada akcionara fondova, prvi put od početka vaučerske privatizacije u Republici Srpskoj, zastupaće i braniti  Udruženje akcionara investicionih fondova Republike Srpske (UAIF RS) koje je ovih dana osnovano u Banjaluci.

Glavni ciljevi UAIF RS su zaštita akcionarskih prava više od 460.000 akcionara investicionih fondova u Republici Srpskoj, edukacija akcionara, uspostavljanje uprava u investicionim fondovima u skladu sa strukturom kapitala, reforma zakonske regulative i uvođenje korporativnog upravljanja u ovaj segment finansijskog sektora Republike Srpske.

UAIF RS poziva sve akcionare investicionih fondova da kontaktiraju Udruženje kako bi dobili informacije o radu i aktivnostima Udruženja, učlanjenju i mogućnostima zaštite kapitala akcionara investicionih fondova, te o načinima zastupanja u organima investicionih fondova.

Udruživanje akcionara u investicionim fondovima je jedini način da se zaštiti njihov kapital. Proteklo je 12 godina od vaučerske privatizacije, u kojoj su građani Republike Srpske dali veliko povjerenje investicionim fondovima. Vrijeme je da se to povjerenje vrednuje na adekvatan način, obzirom da su građani RS većinski vlasnici investicionih fondova, a da nisu imali koristi od toga, naročito u zadnjih pet godina, jer nemaju nikakvog uticaja na upravljanje imovinom koja je vrijedna, uprkos znatnom padu, preko 360 miliona KM“, rekao je Siniša Božić, predsjednik Upravnog odbora UAIF RS.

U Republici Srpskoj djeluje 13 investicionih fondova koji su nastali ulaganjem vaučera u masovnoj privatizaciji. Od ukupnog broja, u investicione fondove su građani Republike Srpske uložili preko 57% emitovanih vaučera. Za proteklih 12 godina, od investicionih fondova je naplaćeno preko 85 miliona KM na ime provizije društava za upravljanje. Ukupan promet akcijama investicionih fondova iznosi oko 30% redovnog prometa Banjalučke berze.

Izvor: Capital.ba

 

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search