fbpx

Vijesti

Izmijenjene odredbe o isplati manjinskih akcionara u ZoPD

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BANJA LUKA - Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima Republike Srpske, koji je objavljen u Službenom glasniku RS broj 17/23, a stupio na snagu 02.03.2023. godine, usvojene su i određene izmjene koje se odnose na isplate manjinskim akcionarima u postupku prenosa akcija manjinskih akcionara na otkupioca.

Prva izmjena se odnosi na rok zastare. Rok zastare na isplatu novčane naknade i eventualne razlike u cijeni za otkupljene akcije produžen je sa tri (3) na deset (10) godina, za prava koja do datuma stupanja na snagu tog zakona nisu zastarjela.

Druga izmjena kaže da se u slučaju podnošenja zahtjeva za sudsko preispitivanje primjerene naknade, isplate manjinskim akcionarima ne obustavljaju. U postupcima u kojima su isplate već obustavljene, obustava se ukida i isplate se nastavljaju.

Navedene izmjene se odnose na sve postupke koji se vode nakon stupanja na snagu izmjena zakona ali i na postupke u toku. Detaljnije pročitajte na vebsajtu Centralnog registra hartija od vrijednosti.

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search