fbpx

Vijesti

VIšković u svom ekspozeu najavio rad na razvoju tržišta kapitala

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Banja Luka - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, se u svom današnjem obraćanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske dotakao vladajućih političkih, ekonomskih i međunarodnih okolnosti i istakao da će se nova vlada fokusirati na ekonomski prosperitet Republike Srpske.

Višković se, između ostalog dotakao i teme tržišta kapitala i tržišta novca za koje je istakao da su u prethodnih sedam godina bili značajan izvor za obezbjeđenje finansiranja i podršku likvidnosti Budžeta Republike Srpske kroz dužničke hartije od vrijednosti.

Prema njegovim riječima, sa ciljem dodatnog unapređenja tržišta kapitala i tržišta novca, te potrebe izmjene načina na koji se stvara javni dug, Vlada Srpske će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti neophodnim izmjenama zakonske regulative, i na taj način omogućiti brže i jeftinije obezbjeđenje potrebnog finansiranja.

Višković je najavio i objedinjavanje Agencije za bankarstvo, Agencije za osiguranje, te Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, a sve sa ciljem uspostavljanja efikasnijeg i efektivnijeg nadzornog tijela.

"Tržište vlasničkih hartija od vrijednosti nije imalo svoju ključnu ulogu, odnosno nije bilo iskorišćeno kao najpovoljniji izvor dodatnog kapitala za razvoj privrednih društava. Namjera Vlade jeste da kroz nove proizvode i dodatnu edukaciju na tržištu vlasničkih hartija od vrijednosti, tržište učinimo privlačnijim, a procedure efikasnijim i efektivnijim, omogućavajući da se i nagrađivanje radnika vrši kroz učešće u vlasništvu privrednih društava”, zaključio je Višković.

 

 

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search