fbpx

Vijesti

Nova emisija obveznica ratne štete RSRS-O-F i prodaja akcija Krajinapetrola

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

financeVlada Republike Srpske donijela je danas odluku o šestoj emisiji obveznica RS-a za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine.

Vrijednost ove emisije obveznica iznosi 55,4 miliona KM, a njome će biti obuhvaćeno osam hiljada povjerilaca - na osnovu 687 sudskih izvršnih rješenja, 3.678 vansudskih poravnanja, 363 prvostepenih i drugostepenih ratnih presuda.

Rok otplate pomenutih hartija od vrijednosti je 13 godina od dana emisije, uz tri godine grejs perioda koji je uračunat u rok otplate.

Isplata glavnice po obveznicama bit će obavljana u deset jednakih rata, počevši od devete godine prije krajnjeg datuma dospijeća.

Emisija obveznica RS-a za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete bit će obavljena 31. maja 2012. godine, a o tome će povjerioce obavijestiti Centralni registar hartija od vrijednosti, putem izvoda o vlasništvu koji će im biti dostavljen na kućne adrese.  Entitetska vlada dala je danas i saglasnost da se akcije društva „Krajinapetrol“ a.d. Banja Luka u vlasništvu Akcijskog i Fonda za restituciju RS-a  uvrste za prodaju na aukciji Banjalučke berze. 

Izvor: www.indikator.ba

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2022 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search